Πρόβλεψη της συγκομιδής μέσω κινητού τηλεφώνου

Μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι παραγωγοί στην Αυστρία μπορούν να προβλέψουν τα αποτελέσματα της παραγωγής τους, δημιούργησε μια αυστριακή εταιρία τεχνολογίας. 

Πρόβλεψη της συγκομιδής μέσω κινητού τηλεφώνου

Η εφαρμογή Pixofarm υπολογίζει, με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από καλλιεργητές στον οπωρώνα, πόσα φρούτα υπάρχουν και σε ποιο μέγεθος θα μεγαλώσουν.

Ακολουθήστε τη fb σελίδα του Αγροτών Ανάγνωσμα ΕΔΩ

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για μήλα, αλλά αναπτύσσεται και η πρόβλεψη συγκομιδής για αχλάδια και εσπεριδοειδή.

Λειτουργία εφαρμογής

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας για τη χρήση της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να χωρίσει τον οπωρώνα σε τμήματα και να εισαγάγει δεδομένα σχετικά με την ποικιλία, την περιοχή, τον αριθμό των δέντρων και την ημερομηνία πλήρους άνθησης ανά τμήμα. Η εφαρμογή υπολογίζει τον όγκο του δέντρου και πόσα φρούτα βρίσκονται σε αυτό με βάση τα φρούτα που είναι ορατά μπροστά από την κάμερα.

Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μεμονωμένων φρούτων. Η εφαρμογή μετρά τη διάμετρο και υπολογίζει το μέγεθος στο οποίο θα αναπτυχθούν αυτά τα φρούτα.  

Γίνετε μέλος της fb ομάδας του Αγροτών Ανάγνωσμα ΕΔΩ

Τέλος, σε μια επισκόπηση, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει ποιος είναι ο αριθμός των φρούτων ανά δέντρο και ανά εκτάριο, ποια είναι η μέση διάμετρος, η περιγραφή της ταξινόμησης μεγέθους και η αναμενόμενη παραγωγή. 

(Βικτωρία Αποστολοπούλουypaithros.gr)