Για 8η χρονιά ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου


Για 8η χρονιά ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου

Μπορούν να συμμετέχουν όσοι διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand και LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2021-2022.

Το τριήμερο 18, 19 και 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιόλαδου, τον οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Ακολουθήστε τη fb σελίδα του Αγροτών Ανάγνωσμα ΕΔΩ

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand και LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2021 - 2022 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών, σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας
  • Τυποποιημένο ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού)
  • Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού από τον Agrocert)

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή είναι ανοιχτές μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.cretanooc.org

Η αποστολή δειγμάτων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Γίνετε μέλος της fb ομάδας του Αγροτών Ανάγνωσμα ΕΔΩ

Η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, και προσεχώς θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την εκδήλωση. (in.gr)