200.000 προβολές Αγροτών Ανάγνωσμα blog

Τέλη Ιανουαρίου 2018 με αρχές Φεβρουαρίου 2018, μου γεννήθηκε η σκέψη και η ιδέα για την σταδιακή δημιουργία και τελικά ολοκλήρωση, ενός blog καθαρά γεωπονικής πληροφόρησης αλλά και ενημέρωσης, που θα απευθύνεται πρωτίστως στον αγρότη - παραγωγό, αλλά και σε διάφορες '' ομάδες '' ανθρώπων  που ασχολούνται και σχετίζονται με το αγροτικό περιβάλλον και την φυτική παραγωγή.



11 μήνες σχεδόν μετά, το Αγροτών Ανάγνωσμα blog, έφτασε και ξεπέρασε τις 200.000 προβολές σελίδας.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσω μια '' ακτινογραφία '' αυτών των 200.000 προβολών με στατιστικά δεδομένα και αριθμούς για να μελετηθεί οπτικά η δομή του. 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, τι κατάφερε το Αγροτών Ανάγνωσμα blog σε αυτούς τους 11 μήνες σχεδόν.

α ) 19 Φεβρουαρίου 2018 - 13 Ιανουαρίου 2019. Από την πρώτη σύνταξη του άρθρου μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή που πληκτρολογώ το παρόν άρθρο, οι συνολικές προβολές του ανέρχονται σε 200.071.



β ) Από την λίστα με τις δημοφιλέστερες σε ανάγνωση αναρτήσεις, θα προβώ σε μια σύντομη αναφορά αριθμών προβολών, για τα 3 πρώτα στην λίστα άρθρα, με τα εξής κάτωθι νούμερα  :

  • Σχήματα διαμόρφωσης κόμης στις δενδρώδεις καλλιέργειες ( ΜΕΡΟΣ Α ) - 9.312
  • Πως υπολογίζουμε και πως πετυχαίνουμε την ιδανική ένωση ( ζεύξη ) ενός αρότρου με τον γεωργικό ελκυστήρα ; - 6.596
  • Υπολογισμός λιπαντικών μονάδων και απαιτούμενης ποσότητας λιπάσματος - 6.226
γ ) Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το κοινό του Αγροτών Ανάγνωσμα blog και πιο συγκεκριμένα για τις προβολές των σελίδων ανά χώρα, παρατηρούμε ότι θέαση και ανάγνωση αρθρογραφίας έχει πραγματοποιηθεί και από χώρες εκτός Ελλάδας. 



δ ) Παρατηρώντας τις προβολές του Αγροτών Ανάγνωσμα blog ανά λειτουργικό σύστημα, διαπίστωσα, όπως διακρίνεται εντόνως και από τον παρακάτω πίνακα που παραθέτω, ότι οι αναγνώστες του blog, χρησιμοποιούν σε ποσοστό περίπου 87%, το  κινητό τους τηλέφωνο για ανάγνωση της αρθρογραφίας. 



Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν, ότι ο αγρότης - παραγωγός και όχι μόνο, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μέσα από το τηλέφωνό του και με ένα απλό κλικ, μπορεί να αναγνώσει οποιαδήποτε τρέχουσα αρθρογραφία του Αγροτών Ανάγνωσμα blog. Ήταν από την αρχή, εξάλλου, ένα από τα πολλά, μεγάλα στοιχήματά μου. 


Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους αναγνώστες του Αγροτών Ανάγνωσμα blog.
H εμπιστοσύνη σας θα αποτελέσει το μελλοντικό εφαλτήριο για την αρθρογραφική ''συνέχεια'' μου, με απώτερο σκοπό πάντα την γεωπονική πληροφόρηση και ταυτόχρονα ενημέρωση του αγρότη - παραγωγού και όχι μόνο.

Και πάλι σας ευχαριστώ ολοψύχως.

Υ.Γ : '' Η αξία μιας ιδέας είναι ευθέως ανάλογη με την αντίδραση που προκαλεί ''
              Robert Townsend - Αμερικανός συγγραφέας ( 1920 - 1998 )



Κατσαντώνης Γιώργος
Διαχειριστής Αγροτών Ανάγνωσμα blog