Γίνε αρθρογράφος για το Αγροτών Ανάγνωσμα

Όταν ολοκλήρωσα τη δημιουργία του Αγροτών Ανάγνωσμα και ήρθα αντιμέτωπος πρώτη φορά με την έναρξη δημιουργίας ενός άρθρου, οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν αρκετά αγχωτικό. Απαιτείται μια δομή, ένα πλάνο δημιουργίας για την εκτέλεσή του.

Αυτή τη στιγμή, με πάνω απο 1900 άρθρα αισίως στο ενεργητικό του, μπορώ να εκφράσω την άποψη μου και να μοιραστώ ορισμένα tips και λειτουργικές ενέργειες πάνω σε αυτό που λέγεται, γεωπονική και ενημερωτική αρθρογραφία.

Τι θα έλεγες να δημιουργήσεις ένα άρθρο για το Αγροτών Ανάγνωσμα;
  
Οι ''θεμέλιοι λίθοι'' με τους οποίους και ''συνεργάζομαι'' για την δημιουργία ενός άρθρου αποτελούν τα βιβλία της Γεωπονικής σχολής μου, σημειώσεις προσωπικές από παρακολούθηση ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων στον Ελλαδικό χώρο, βιβλιογραφία από τα πρακτικά της αντίστοιχης παρακολούθησης των παραπάνω αναφερθέντων ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων, η προσωπική αναζήτηση στο διαδίκτυο καθώς και η δημιουργία άρθρων, καθαρά προσωπικής άποψης. Όλα τα παραπάνω έχουν ένα κοινό γνώμονα και μια κεντρική ιδέα. Τη γεωπονική πληροφόρηση και ενημέρωση και ότι μπορεί να βοηθήσει τον αγρότη - παραγωγό, γεωπονικά και ενημερωτικά. 

Απώτερος σκοπός του Αγροτών Ανάγνωσμα αποτελεί η δημιουργία μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του, ενός ''χώρου'' ανάγνωσης και πληροφόρησης από κάθε αγρότη - παραγωγό, απο κάθε απασχολούμενο με τη γη, τον αγρό, από οποιοδήποτε πόστο.

Αν είσαι φοιτητής της Γεωπονικής οποιασδήποτε κατεύθυνσης, επαγγελματίας στο χώρο του εμπορίου με αντικείμενο που να συνάδει με την Γεωπονική, γεωπόνος στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα,  θα ήταν πραγματικά χαρά και τιμή για το Αγροτών Ανάγνωσμα να δεχτεί το άρθρο σου για την ενσωμάτωσή του σε αυτή την βιβλιοθήκη ανάγνωσης που έχει δημιουργηθεί ήδη. 

Περίσσεια όμως τιμής και υπέρμετρης χαράς θα αποτελούσε το γεγονός, το Αγροτών Ανάγνωσμα , να μετατραπεί και σε αποδέκτη αρθρογραφίας, από τους ίδιους τους  αγρότες - παραγωγούς και καλλιεργητές, ανθρώπους που με την μεγάλη τους εμπειρία σε αυτό το δύσκολο επάγγελμα, θα ήθελαν να μοιραστούν κάτι για κάποια καλλιέργεια ή οτιδήποτε έχει σχέση με την κεντρική ιδέα του blog.

1900 +  άρθρα μέχρι στιγμής γεωπονικής και ενημερωτικής αρθρογραφίας

Παραγματοποιείται η λήψη του κάθε άρθρου και μετέπειτα διενεργείται η αντίστοιχη  μετατροπή του από το Αγροτών Ανάγνωσμα σε αρθρογραφική μορφή για την ανάρτηση του στο blog, με την περαιτέρω δημοσίευσή του σε fb σελίδα των 41.000 ακολούθων, fb ομάδα των 28.600 μελών καθώς και σε πληθώρα αγροτικών διαδικτυακών ομάδων. Με λίγα λόγια, σε ένα αναγνωστικό κοινό χιλιάδων χρηστών.

Όλους αυτούς τους μήνες λειτουργίας του blog, αρκετά άρθρα έχουν δημιουργηθεί  -  δεν περιλαμβάνω τα δικά μου άρθρα  - μετά από λήψη αρθρογραφίας από συναδέλφους γεωπόνους, από φοιτητές Γεωπονικής, από επαγγελματίες του εμπορίου καθώς και από αγρότες - παραγωγούς. Το Αγροτών Ανάγνωσμα έχει προβεί και σε δημιουργία ορισμένων συνεντεύξεων με επαγγελματίες του εμπορίου και του χώρου της Γεωπονικής, και όχι μόνο.

Σημαντική επισήμανση, ως κατακλείδα πρόταση, σε όλα τα παραπάνω λεπτομερή λεγόμενά μου αποτελεί η αφιλοκερδής δράση και λειτουργία του Αγροτών Ανάγνωσμα. 
Δομήθηκε, από την αρχική ιδέα μου μέχρι το παρόν ''τρέξιμό'' του, να λειτουργεί καθαρά για τη γεωπονική πληροφόρηση και γενική ενημέρωση.

Την παρούσα στιγμή λοιπόν, το Αγροτών Ανάγνωσμα αποτελεί σύμφωνα πάντα με τη μηνιαία επισκεψιμότητα του αναγνωστικού κοινού, το Νο1 blogging γεωπονικής πληροφόρησης και ενημέρωσης για τον αγρότη - παραγωγό και όχι μόνο, έχοντας ξεπεράσει τις 3.000.000 προβολές και με νούμερο συνολικής επισκεψιμότητας, τις 3.652.123 views, μέχρι στιγμής.

Θα ήταν πραγματικά χαρά και τιμή να μετατραπεί λοιπόν, και σε αποδέκτη αρθρογραφίας από άτομα που θα ήθελαν να μοιραστούν αυτή τη γεύση της αρθρογραφικής δημιουργίας.

Αν σε ενδιαφέρει, ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία :
  1. Στείλε inbox στην σελίδα του Αγροτών Ανάγνωσμα ή στο email του διαχειριστή του blog
  2. Στο inbox ανέφερε κάποια πράγματα για εσένα ( ενασχόληση, ηλικία ) και ποια είναι η σκέψη σου για το θέμα του άρθρου
  3. Γράψε ένα κείμενο χωρίς περιορισμό λέξεων μαζί με φωτογραφικό υλικό(φυσικά η θεματολογία να συμπίπτει με την κεντρική ιδέα του blog, όπως αναφέρθηκε παραπάνω)
  4. Αποστολή κειμένου στο inbox της σελίδας ή στο email του διαχειριστή του blog

Κατσαντώνης Γιώργος
Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Διαχειριστής Αγροτών Ανάγνωσμα