Καλλιεργώ ένα πολύτιμο μυρωδικό, τον άνηθο


Ο άνηθος είναι ένα από τα μυρωδικά που κυριαρχούν στην Ελληνική κουζίνα. Είναι ένα συνοδευτικό πολλών φαγητών, συνδυάζεται με σάλτσες, σαλάτες, ψάρια και άλλα πολλά εδέσματα. Είναι μία διατροφική επιλογή με σπουδαίες αντικαρκινικές ιδιότητες και ανυπολόγιστα οφέλη για την υγεία μας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο να μάθουν να καλλιεργούν άνηθο. Ο άνηθος καλλιεργείται στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία σε μεγάλες ποσότητες, ενώ η κύρια εποχή στην οποία καλλιεργείται είναι η άνοιξη. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να φυτέψει έναν σπόρο μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με πενήντα εκατοστά περιθώριο ανάμεσα στα άλλα φυτά στον κήπο του.

Καλλιεργώ ένα πολύτιμο μυρωδικό, τον άνηθο

Ας δούμε τα βασικά βήματα καλλιέργειας του άνηθου
  • Ο άνηθος για να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί σωστά, πρέπει να βρίσκεται σε μέρος με εύκολη προσβασιμότητα στον ήλιο.
  • Το πότισμα στον σπόρο είναι απαραίτητο, ειδικά τις απογευματινές ώρες.
  • Θα χρειαστεί να τον κουρέψεις όταν ο σπόρος φτάσει στα 15-20 εκατοστά.
  • Η ώρα της συγκομιδής έρχεται όταν ο σπόρος αποκτά γκρι-πράσινο χρώμα.
  • Το κόβετε από τη ρίζα, το αφήνετε να βγάλει τους σπόρους του ενώ έχετε τοποθετήσει κάτω μία εφημερίδα ή ένα πανί.
  • Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα σκιερό μέρος όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δύο χρόνια.

Ο άνηθος είναι ένα υπέροχο μυρωδικό και σίγουρα θα προσφέρει πολλά, τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά.

Γράφει 

Μαρία Σκαμπαρδώνη
Δημοσιογράφος 
Καλλιεργήτρια άνηθου