''Αρθρογράφησε'' το παραγόμενο προϊόν σου - Αγροτών Ανάγνωσμα

Όταν πρωτοσκέφτηκα, ''βάπτισα'' και υλοποίησα την ιδέα του Αγροτών Ανάγνωσμα, απώτερος σκοπός μου ήταν η δημιουργία μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας , ενός ''χώρου'' ανάγνωσης και πληροφόρησης από κάθε αγρότη - παραγωγό και όχι μόνο. 
Να έχει τη δυνατότητα, ο κάθε αγρότης - παραγωγός αλλά και ο κάθε απασχολούμενος με τη γη και τον αγρό από οποιοδήποτε πόστο, να πληροφορείται γεωπονικώς και όχι μόνο.

Τη παρούσα στιγμή, το Αγροτών Ανάγνωσμα αποτελεί σύμφωνα πάντα με τη μηνιαία επισκεψιμότητα του αναγνωστικού κοινού, το Νο1 blogging γεωπονικής πληροφόρησης και ενημέρωσης για τον αγρότη - παραγωγό και όχι μόνο, έχοντας ξεπεράσει το 1.000.000 views με νούμερο συνολικής επισκεψιμότητας, τις 1.260.945 views.


Ένα blog, 800.000 προβολών σε 30 μήνες λειτουργίας

Τον Αύγουστο του 2019, δημιουργώ το άρθρο ''Γίνε αρθρογράφος για το Αγροτών Ανάγνωσμα '' και σε δύο παραγράφους, εντός του άρθρου αναφέρω τα παρακάτω  : 

'' Αν είσαι φοιτητής και σπουδαστής της Γεωπονικής οποιασδήποτε κατεύθυνσης, επαγγελματίας στο χώρο του εμπορίου με αντικείμενο που να συνάδει με την Γεωπονική, γεωπόνος στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα,  θα ήταν πραγματικά χαρά και τιμή για το Αγροτών Ανάγνωσμα να δεχτεί το άρθρο σου για την ενσωμάτωσή του σε αυτή την βιβλιοθήκη ανάγνωσης που έχει δημιουργηθεί ήδη. 

Περίσσεια όμως τιμής και υπέρμετρης χαράς θα αποτελούσε το γεγονός, το Αγροτών Ανάγνωσμα , να μετατραπεί και σε αποδέκτη αρθρογραφίας,  από τους ίδιους τους  αγρότες - παραγωγούς και καλλιεργητές, ανθρώπους που με την μεγάλη τους εμπειρία σε αυτό το δύσκολο επάγγελμα, θα ήθελαν να μοιραστούν κάτι για κάποια καλλιέργεια ή οτιδήποτε έχει σχέση με την κεντρική ιδέα του blog. 

Η συγκεκριμένη ''πρόσκληση'' είχε ως αποτέλεσμα, να δημιούργησει τον δικό της ''φάκελο'' στην δομή αρθρογραφίας του blog και να μετράει στο εσωτερικό της, ήδη 38 άρθρα τα οποία και δημιούργησαν φοιτητές και σπουδαστές γεωπονικής, αγρότες - παραγωγοί καθώς και επαγγελματίες της γεωπονικής. Όλα με ένα και μόνο σκοπό. 

Την μεταφορά της γεωπονικής γνώσης, είτε πρόκειται για άρθρο που προέρχεται από φοιτητή και σπουδαστή γεωπόνο, είτε πρόκειται για άρθρο που προέρχεται από επαγγελματία γεωπόνο, είτε πρόκειται για άρθρο που προέρχεται από αγρότη -  παραγωγό. 

''Αρθρογράφησε'' το παραγόμενο προϊόν σου στο Αγροτών Ανάγνωσμα

Τον Μάρτιο του 2020, 7 μήνες μετά, δημιουργώ το παρόν άρθρο ''Αρθρογράφησε'' το παραγόμενο προϊόν σου''  και θα προσκαλέσω κάθε αγρότη - παραγωγό ή μάλλον καλύτερα, θα προσκαλέσω κάθε δημιουργό ενός παραγόμενου προϊόντος, να προσθέσει σε αυτή τη γεωπονική και ενημερωτική ''βιβλιοθήκη'' ανάγνωσης, την δικιά του μεταφορά, την δικιά του ιστορία. 
Είτε ανήκει στον τομέα της τυποποίησης, είτε της μεταποίησης, είτε στον αγρό και κήπο του, να μας εξιστορήσει, να μας ''διηγηθεί'' τη γεωπονική και ανθρώπινη ιστορία του δικού του παραγόμενου δημιουργήματος.

Για να διαβάσουμε, για να διαβάσουν ...

Αν σε ενδιαφέρει,  ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία :
  1. Στείλε inbox στην σελίδα του Αγροτών Ανάγνωσμα ή στο email του διαχειριστή του blog
  2. Στο inbox ανέφερε κάποια πράγματα για εσένα ( ενασχόληση, ηλικία ) και ποια είναι η σκέψη σου για το προϊόν - θέμα του άρθρου
  3. Γράψε ένα κείμενο χωρίς περιορισμό λέξεων μαζί με φωτογραφικό υλικό
  4. Αποστολή κειμένου στο inbox της σελίδας ή στο email του διαχειριστή του blog

Κατσαντώνης Γιώργος
Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Διαχειριστής Αγροτών Ανάγνωσμα