Amazon: Έξυπνο καρότσι βοηθά να πληρώνετε χωρίς να υπάρχει ταμίας

Η Amazon έχει επενδύσει πολλά στην πραγματοποίηση αγορών σε φυσικά καταστήματα με τη χρήση αυτόματων διαδικασιών και συστημάτων. Μόλις η εταιρεία αποκάλυψε ένα ακόμα προϊόν το οποίο βοηθά στις αυτόματες αγορές. Πρόκειται για ένα έξυπνο καρότσι σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για ένα έξυπνο καρότσι σούπερ μάρκετ

Ψωνίζοντας έξυπνα

Το όνομα του έξυπνου καροτσιού είναι ''Dash Cart'' και οπτικά μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο καρότσι σούπερ μάρκετ. Όμως, διαθέτει κάμερες, αισθητήρες, και ενσωματωμένη ζυγαριά, που του επιτρέπουν να υπολογίζει το κόστος όσων έχει προσθέσει σε αυτό ο πελάτης.

Κάθε φορά που ο καταναλωτής προσθέτει ένα προϊόν στο έξυπνο καρότσι της Amazon αυτό το αναγνωρίζει και προσθέτει την αξία του στον λογαριασμό. Στο τέλος υπολογίζει το συνολικό ποσό και φροντίζει να το χρεώσει στον λογαριασμό του πελάτη. Έτσι δεν χρειάζεται καν να υπάρχει ταμίας στο κατάστημα, ούτε ο καταναλωτής να έρχεται σε επαφή με κάποιον υπάλληλο.

Μπορεί η διαδικασία να ακούγεται γνώριμη, αλλά το Dash Cart χρησιμοποιεί τους δικούς του αισθητήρες, κάμερες, και τα λοιπά, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού ο οποίος είναι τοποθετημένος στους τοίχους και τα ράφια. Επίσης, το έξυπνο καρότσι δεν απαιτεί κάποιος να σκανάρει ή να καταχωρεί τα προϊόντα ένα προς ένα.

Σύμφωνα με την Amazon, το Dash Cart σχεδιάστηκε για μικρές εξορμήσεις όπου ο καταναλωτής θέλει να ψωνίσει ελάχιστα προϊόντα, και χωράει μόνο δύο σακούλες σούπερ μάρκετ

Πώς λειτουργεί το έξυπνο καρότσι

Σύμφωνα με την Amazon, το Dash Cart σχεδιάστηκε για μικρές εξορμήσεις όπου ο καταναλωτής θέλει να ψωνίσει ελάχιστα προϊόντα, και χωράει μόνο δύο σακούλες σούπερ μάρκετ.

Μόλις ο καταναλωτής φτάσει στο κατάστημα, παίρνει το καροτσάκι και σκανάρει ένα QR code ώστε να συνδέσει τον λογαριασμό του με αυτό. Από εκεί και πέρα τοποθετεί τα προϊόντα στις σακούλες και το καρότσι αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Η Amazon αναφέρει ότι αν το Dash Cart αναγνωρίσει ένα προϊόν κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο, διαφορετικά αναβοσβήνει μία πορτοκαλί ένδειξη, ώστε ο καταναλωτής να το αφαιρέσει και να το επανατοποθετήσει.

Τέλος, το έξυπνο καρότσι διαθέτει μία οθόνη που επιτρέπει την πρόσβαση στις λίστες αγορών που καταχωρούν οι χρήστες στην Alexa, καθώς και έναν σαρωτή κουπονιών.


Πηγή
theverge.com


Για να διαβάζετε τα άρθρα στο Αγροτών Ανάγνωσμα

fb σελίδα ΕΔΩ

fb ομάδα ΕΔΩ