Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα ... social media για τον πρωτογενή τομέα είναι γεγονός!!! |
Ο βασικός εταίρος της Εταιρείας μας, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα-όραμα, είναι γεωπόνος. Αυτός διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στον παραγωγό και στον καταναλωτή, ανάμεσα στην εταιρεία που παράγει ή προμηθεύει και στον καταναλωτή που βρίσκει έτοιμα προϊόντα για κατανάλωση. Το κενό δημιουργείται, επειδή η σχέση είναι απρόσωπη και ούτε ο παραγωγός είναι πάντα εντελώς ενήμερος των αναγκών του καταναλωτή, ούτε ο καταναλωτής γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν και τις δυσκολίες που συναντούν οι παραγωγοί.
''Θέλουμε ο καταναλωτής μέσα από την πλατφόρμα να μπορεί να αναζητήσει και να βρει ποιος παράγει το προϊόν, πού, πώς, πότε, υπό ποιες συνθήκες'' |
Κάνε τώρα την εγγραφή σου |
Πόσα άτομα βρίσκονται πίσω από αυτή τη δημιουργία;
Την Εταιρεία συνέστησαν αρχικά 2 εταίροι, ένας γεωπόνος (απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών (απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης), οι οποίοι ασχολήθηκαν για πολλούς μήνες, εντατικά, με πολύ πάθος και όρεξη, με την υλοποίηση της ιδέας. Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε μια ομάδα, που απαρτίζεται κυρίως από μηχανικούς (αλλά και από απόφοιτους ή φοιτητές άλλων σχολών), που αναλαμβάνουν να παρακολουθούν, να βελτιώνουν, να προωθούν και να οργανώνουν όλο και καλύτερα την ιδέα, την πλατφόρμα και την Εταιρεία.
Δημιούργησε το προφίλ σου και ετοιμάσου για αιτήματα φιλίας ... στον πρωτογενή τομέα |
Δώστε μας μια περιγραφή της πλατφόρμας σας και πώς μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει και πώς τη βρίσκει;
Η πλατφόρμα μας παρέχει τη δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook και το Instagram), με αποκλειστική ειδίκευση στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε παραγωγούς, εταιρείες παραγωγής προϊόντων, προμηθευτές, γεωπόνους, καταναλωτές. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ελληνική πλατφόρμα social media για τον πρωτογενή τομέα και την ιχνηλασιμότητα προϊόντων και παραγωγών!
Οποιοσδήποτε
ενδιαφέρεται, καλείται να δημιουργήσει ένα λογαριασμό (δοκιμαστικό και δωρεάν
για όλους στην αρχή), να παρουσιάσει και να διαφημίσει τα προϊόντα του/της αν
είναι παραγωγός, να αναζητήσει πληροφορίες και εγγύτερη γνωριμία με
παραγωγούς/εταιρείες αν είναι καταναλωτής/τρια ή γεωπόνος. Με τον όρο ''παραγωγοί'', αναφερόμαστε σε αγρότες, μελισσοκόμους, ψαράδες, οινοποιούς,
γαλακτοκόμους, κτηνοτρόφους, κτλ! MeetMyFarm
Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ειδικής σελίδας για κάθε αγρόκτημα, αμπέλι ή φάρμα! |
Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ειδικής σελίδας για κάθε αγρόκτημα, αμπέλι ή φάρμα! Παρέχεται η δυνατότητα αξιολόγησης παραγωγών, εταιρειών, γεωπόνων. Μπορούν να ανοιχτούν ευκαιρίες για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την παραγωγή. Να διαφημιστεί η ιδιαιτερότητα και τα προτερήματα κάθε προϊόντος, να πραγματοποιηθούν κρατήσεις για επισκέψεις σε αγροκτήματα, να ενισχυθεί ο αγροτικός-κτηνοτροφικός τουρισμός. Οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι απεριόριστες, γιατί εξαρτώνται από την επιθυμία των παραγωγών-καταναλωτών για αμοιβαία ενημέρωση και γνωριμία.
Ποια είναι η γνώμη σας για τον Έλληνα αγρότη παραγωγό του διαδικτύου και πώς ο ίδιος μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση της πλατφόρμας σας;
Ο Έλληνας αγρότης/παραγωγός δεν έχει ακόμα εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο, γι’ αυτό και βρίσκεται συχνά σε προβληματισμό, με ποιο τρόπο θα μπορέσει να προσαρμόσει τα προϊόντα του στις ανάγκες της αγοράς και του καταναλωτή. Η παρεχόμενη γνώση είναι ελλιπής, όσο οι παραγωγοί βρίσκονται μακριά από τους καταναλωτές. Ενώ τα ηλεκτρονικά και μεταφορικά μέσα έχουν προοδεύσει, οι δεσμοί δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί.
αλυσίδα παραγωγής |
Τα σχέδια σας τα μελλοντικά ποια είναι;
Σχέδια; Πάρα πολλά, δεν τελειώνουν! Κάποια απ’ τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να ανοίξουμε την πλατφόρμα στη διεθνή αγορά, να ενισχύσουμε τις εξαγωγές προϊόντων, να δημιουργήσουμε ένα διεθνές δίκτυο παραγωγής-κατανάλωσης, παρέχοντας την ευκαιρία τόσο στους Έλληνες αγρότες για αμεσότερη επικοινωνία με καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όσο και στους Έλληνες καταναλωτές να μάθουν περισσότερα και εγγύτερα τις διεθνείς προσφορές.
Να φτιάξουμε αλυσίδες παραγωγής για προϊόντα (π.χ. καφές) που καταναλώνουμε εδώ και καλλιεργούνται σε άλλες χώρες, ηπείρους, περιοχές (π.χ. Λατινική Αμερική). Να μπορείς να ''φτάσεις'' νοητά ή ακόμα και να επισκεφτείς τον/την παραγωγό που καλλιεργεί τον καφέ και μπορεί να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά. Να φτιάξουμε hashtags (#) για προϊόντα, παραγωγούς, φάρμες, να γίνει όλος ο πρωτογενής τομέας ... ένα κοινωνικό δίκτυο. Να ανακαλύψουμε όλοι μαζί τον κόσμο των παραγωγών και των προϊόντων!
Να αναδείξουμε την πραγματική του αξία.