Xylella Fastidiosa | Έπληξε για πρώτη φορά εσπεριδοειδή στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία επιβεβαίωσε την εμφάνιση τού βακτηρίου Xylella Fastidiosa σε φυτά τού είδους Eleagnus angustifolia, ενώ ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η εμφάνιση του σε φυτά πορτοκαλιάς καθώς και σε άλλα είδη εσπεριδοειδών

Xylella Fastidiosa | Έπληξε για πρώτη φορά εσπεριδοειδή στην Πορτογαλία 

Οι αρμόδιες Φυτοϋγειονομικές Υπηρεσίες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας γνωστοποίησαν στην Ε.Ε. και στα Κράτη - Μέλη την κατάσταση του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa, όπως έχει διαμορφωθεί στην επικράτειά τους.  

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία ενημέρωσε για τη δημιουργία νέων ζωνών ασφαλείας στις προσβεβλημένες περιοχές που βρίσκονται στις διοικητικές περιφέρειες της Οξιτανίας και της Προβηγκίας  Άλπεων - Κυανής Ακτής.

Επίσης, η Πορτογαλία επιβεβαίωσε την εμφάνιση τού εν λόγω βακτηρίου σε φυτά τού είδους Eleagnus angustifolia, ενώ ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η εμφάνιση του σε φυτά πορτοκαλιάς καθώς και σε άλλα είδη εσπεριδοειδών.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΟΚ Δράμας εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων, φυσικών ή νομικών προσώπων, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση και την καλλιέργεια φυτών, ως προς τις απαιτήσεις της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας.

Διαβάστε ο επικαιροποιημένο ενημερωτικό φυλλάδιο ερωταπαντήσεων για την Xylella Fastidiosa  ΕΔΩ

Πηγή - agronews.gr